A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Новини

Дата: від до Скинути

Семінар-практикум "Пальчиками граємо – мову розвиваємо": фахівці ІРЦ поділилися з батьками досвідом, як розвивати мовлення у дітей

З кожним роком спостерігається збільшення кількості дітей, які мають проблеми в мовному розвитку. Все частіше з'являються так звані «неговорячі діти» – діти, в яких відсутня активна мова, що, безумовно, негативно впливає на загальний розвиток дитини і її мислення. Доведено і випробувано на практиці, що пальчикові ігри розвивають моторику рук, а це в свою чергу ефективно впливає на розвиток мовлення дитини.

14:48 09.12.2020

Інклюзія — це не особливість школи, а її функція

Ще п’ять років тому про інклюзивну освіту в Україні можна було почути хіба в новинах з-за кордону. А про те, що діти з особливими освітніми потребами (ООП) зможуть навчатися у звичайних школах, поруч зі своїми однолітками, й мови не було. Ситуація змінилася лише за останні кілька років, коли в Україні стартувала шкільна реформа і про інклюзивну освіту заговорили як про один із її ключових елементів. Чому не треба боятися інклюзивних класів у НУШ? Про інклюзивну освіту як один із фокусів НУШ. Про те, як інклюзивний клас змінює учнів і школу, читайте тут... 

16:01 03.12.2020

6 речей, які варто зробити у День людей з інвалідністю

3 грудня – Міжнародний День людей з інвалідністю. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем, захисту гідності та прав людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, і щоб розвиватися, рухатися вперед, людям з інвалідністю доводиться долати чимало труднощів, проявляти виняткову силу духу.

18:06 02.12.2020

Як підтримати учнів з ООП. Адаптації середовища, стратегій, завдань і оцінювання

Важливий чинник успішності інклюзивного навчання – розуміння педагогами глибинних потреб дітей з особливими освітніми потребами. Тоді вони зможуть забезпечити їм такі умови навчання, за яких дитина почуватиметься комфортно, а її навчання буде більш ефективним.

08:56 30.11.2020

МОН спільно з ЮНІСЕФ Україна запускають кампанію НУМО про важливість дошкільного розвитку

  Міністерство освіти і науки спільно з ЮНІСЕФ Україна запускають кампанію НУМО про важливість дошкільного розвитку. Кампанія допоможе батькам зрозуміти необхідність високоякісного дошкільного навчання, побудувати ефективну комунікацію з дитсадками та допомогти розвивати навички в дітей.

16:33 20.11.2020

Фахівці ІРЦ провели онлайн-семінар "Корекційна робота з дітьми із затримкою психічного розвитку"

18 листопада 2020 року, відповідно до плану роботи, фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області провели онлайн-семінар для корекційних педагогів, асистентів вчителів та вчителів інклюзивних класів  «Корекційна робота з дітьми із затримкою психічного розвитку". Семінар проведився на онлайн-платформі ZOOM.

17:08 19.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора