A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

В Інклюзивно-ресурсному центрі відбувся районний семінар для новопризначених асистентів вчителів

Дата: 15.09.2020 14:57
Кількість переглядів: 253

 

11 вересня 2020 року в приміщенні комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області відбувся районний семінар для новопризначених асистентів вчителів.

Розпочала його директор ІРЦ Тетяна Феодосіївна Каліщук, яка розповіла присутнім про роль інклюзивно-ресурсного центру у забезпеченні ефективності навчання дітей з особливими освітніми потребами, а також ознайомила з нормативно-правовою документацією з питань інклюзивної освіти.

Про роль асистента вчителя, його функції та взаємодію з педагогами і батьками присутні змогли побачити в коротенькому відео фрагменті. Корисним для педагогів був матеріал про оформлення ділової документації асистента, який підготувала вчитель-дефектолог Наталія Миколаївна Коптєва. 

А найактивнішою частиною семінару став майстер-клас зі створення індивідуальної програми розвитку. Всі учасники поділились на групи, в яких за поданою формою та зразком висновку інклюзивно-ресурсного центру створювали ІПР. Це дало можливість присутнім спробувати свої сили і виробити бачення, як оформити таку документацію для дитини з особливими освітніми потребами, з якою працюють. З цікавістю переглянули педагоги відео урок про роль та роботу асистента вчителя на уроці математики у 3-му класі, який представила Наталія Коптєва.

Завершальним акордом семінару став круглий стіл, під час якого учасники мали змогу за чашечкою ароматного чаю обговорити побачену та почуту інформацію на заході.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора