A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Системне навчання педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами

Дата: 25.09.2020 17:10
Кількість переглядів: 183

Серед пріоритетів на наступний рік для Міністерства освіти і науки України є впровадження системного підвищення кваліфікації фахівців інклюзивно-ресурсних центрів та навчання педагогічних працівників, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах та класах.

Днями відбулась перша нарада за участі керівників та методистів ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти (РЦПІО), що створені на базі закладів післядипломної педагогічної освіти, з усіх областей та м. Києва. 

Метою впровадження таких заходів є створення взаємозв’язку між ІРЦ та закладами освіти для підвищення якості освітніх послуг, які отримують діти з ООП, та роботи шкільних команд психолого-педагогічного супроводу. 

Учасники заходу також обговорили механізм впровадження системного підходу щодо навчання та підвищення кваліфікації педагогів, які працюють з дітьми з ООП. 

Наразі уже розпочато підготовку до навчання фахівців  щодо складання в закладах освіти індивідуальної програми розвитку дітей з ООП, створення комунікацій між ІРЦ та закладами освіти тощо. 

Читати далі на сайті МОН...

Фото ілюстративне


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора