A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Що таке сухий басейн і для чого він потрібний?

Дата: 28.10.2020 16:24
Кількість переглядів: 1675

     Що робити, якщо у дитини багато енергії, а виходу їй немає? Малюк носиться по кімнаті, розкидає іграшки, речі... Знайома картина? Один з способів не тільки заспокоїти, але і розважити дитину – сухий басейн з різнокольоровими кульками.

     Які основні принади басейну з точки зору розвитку дитини? Граючи з кульками в басейні, дитина отримує корисний масаж. Контакт з тілом важливий з дитинства, він допомагає дитині відчути межі свого тіла. Кожен раз, занурюючись в басейн з кульками, дитина відчуває їх точковий тиск по всьому тілу. Такий масаж тонізує м'язи і знімає зайву напругу.

     Басейн допомагає дитині довго концентруватися на процесі. Якщо заховати серед кульок невелику іграшку, то для її пошуків буде задіяна і дрібна, і велика моторика. Це важливий навик, який батьки зможуть спостерігати буквально з другого разу взаємодії дитини з басейном.

   Коли дитина грає в басейні, він залучений і відкритий для вивчення. Малюки швидко і легко схоплюють новий матеріал, вчаться в радість. Купуйте басейн з 3–7 різними кольорами кульок. Краще, якщо це будуть основні кольори: червоний, жовтий, синій, зелений, білий, чорний.

Ідеї розвиваючих ігор: «Кидай мені кульки тільки червоного кольору, а тепер тільки жовтого!» «Візьми дві кульки жовтого кольору, а тепер три кульки синього кольору!».

     Одночасно відбувається розвиток двох півкуль мозку. Коли дитина задіє обидві руки, він включає в роботу праву і ліву півкулі. Навіщо потрібно розвивати обидві півкулі? Для того, щоб гармонізувати емоційну сферу, налагодити контакт зі своїм Я. Запропонуйте обома руками малюкові брати кульки і кидати їх вам. Потім ускладніть завдання – нехай малюк бере кульки певного кольору двома руками. Всі ці ігри допоможуть вашому малюкові розвиватися.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора