A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Спостереження та збір додаткової інформації про особливості навчання дітей з ООП під час проведення комплексної оцінки

Дата: 06.04.2023 15:01
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

  При створенні інклюзивного середовища у закладі освіти важливо налагодити співпрацю між педагогами, фахівцями ІРЦ та керівниками. Директор та фахівці ІРЦ постійно відвідують заклади освіти. Під час зустрічей обговорюються питання навчання та  виховання дітей з особливими освітніми потребами, надаються практичні рекомендації, фахівці беруть участь у засіданнях команд психолого-педагогічного супроводу.


  05 квітня 2023 року директор Каліщук Т.Ф., фахівець (консультант) КУ «ІРЦ» Турійської селищної ради Касьян В.П. відвідали ОЗ «Купичівський ліцей» з метою спостереження та збору додаткової інформації про особливості навчання дітей з ООП під час проведення комплексної оцінки.

  05 квітня 2023 року фахівець (консультант) КУ «ІРЦ» Турійської селищної ради Черняк Ю.М. взяла участь у роботі команди психолого-педагогічного супроводу ОЗ «Турійський ліцей», де обговорювалось питання продовження тривалості здобуття базової освіти учня з ООП. Діти з ООП мають можливість подовжити навчання у школі . Такі діти зможуть розпочинати здобуття початкової освіти з іншого віку, а тривалість їхнього навчання може бути подовжена з доповненням освітньої програми корекційно-розвитковим складником відповідно до індивідуальної освітньої траєкторії. Одна з головних цілей реформи освіти-щоб кожен учень міг досягти максимального успіху під час навчання в зручному для нього темпі. Тож, якщо дитина з особливими освітніми потребами не може засвоїти вчасно освітню програму, то для неї надається можливість подовжити навчання на вказаних рівнях освіти.

   Потреба щодо подовження навчання визначається командою психолого- педагогічного супроводу не пізніше, ніж за півроку до завершення навчання та підтверджується інклюзивно-ресурсним центром, який в разі потреби буде проводити повторну комплексну оцінку розвитку дитини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора