A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

В приміщенні комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Турійської селищної ради Волинської області відбувся семінар-тренінг для батьків дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 09.09.2021 13:03
Кількість переглядів: 436

6 вересня 2021 року, в приміщенні комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Турійської селищної ради Волинської області відбувся семінар-тренінг для батьків дітей з особливими освітніми потребами під назвою “Рівність можливостей для особливих дітей“. Головною метою тренінгу було ознайомлення з основними правилами організації інклюзивного навчання в закладах освіти та створення атмосфери взаємопідтримки.

Усі діти можуть навчатися, але не всі однаково, не в однаковому темпі чи з однаковими результатами.Навчання-процес індивідуальний. Вибір форми навчання дитини, закладу освіти є прерогативою батьків, проте в центрі уваги мають стати інтереси дитини.

Каліщук Т.Ф., керівник (директор) ІРЦ розповіла про нормативно-правову базу організації інклюзивного навчання, відповіла на запитання батьків щодо їх участі в командах супроводу, змотивувала брати активну участь у складанні індивідуальної програми розвитку.

Волошина М.Ю. та Черняк Ю.М., фахівці (консультанти) ІРЦ (практичні психологи) розкрили батькам особливості навчання та виховання дітей в умовах інклюзивного середовища. А також дали їм актуальні поради щодо підтримки комфортних емоційних умов в сім’ях, де відбувається основне формування особистостей їх дітей.

Усі присутні могли поділитися один з одним своїми проблемами та отримати взаєморозуміння. Зустріч закінчилася в теплій атмосфері за чашкою ароматної кави. Учасники семінару ставили  запитання,  які їх цікавили, ділилися  своїми враженнями від зустрічі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора