A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

01 листопада 20222 року фахівці (консультанти ) КУ «ІРЦ» Турійської селищної ради завітали в Перевалівський ЗДО та Перевалівський ліцей

Дата: 02.11.2022 11:08
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

  01 листопада 20222 року фахівці (консультанти ) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Поліщук Світлана Степанівна, Калішук Олена Леонідівна завітали в Перевалівський ЗДО, Перевалівський ліцей з метою участі в засіданні команди психолого-педагогічного супроводу закладу дошкільної освіти, надання консультацій батькам дітей з мовленнєвими порушеннями дошкільного і шкільного віку.

Коли дитина приходить у школу, мовленнєва готовність є вагомим фактором успішної адаптації та засвоєння навчальної програми, тому ще в дошкільному віці приділяють увагу виявленню проблеми та, за наявності порушення, її корекції.

Гарна та чиста вимова дітей є бажанням багатьох батьків. Дефекти вимови звуків, які у дитини 2-3 років природні й милі, після 4-5 років стають логопедичною проблемою. В період розвитку мовлення вимова малюка завжди недосконала. Це зумовлено недостатньою розвиненістю м язів та органів артикуляції (язика,нижньої щелепи, губ, м якого піднебіння), фонематичним слухом, що знаходиться на стадії формування. В нормі до 4-5 років недосконалості вимови проходять самі собою, дитина опановує вимову всіх звуків і правильне їх використання. Але й буває й так, що дефекти вимови не виправляються природно до цього віку і набувають форми стійкого дефекту. І тоді потрібно звернутися до вчителя-логопеда.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора