A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Колектив КУ “Інклюзивно-ресурсний центр” Турійської селищної ради вітає вчителів-логопедів Турійської та Луківської громад з професійним святом!

Дата: 14.11.2022 14:22
Кількість переглядів: 52

  Колектив  КУ “Інклюзивно-ресурсний центр” Турійської селищної  ради вітає вчителів-логопедів Турійської та Луківської громад з професійним святом!

Нехай Ваша праця приносить хороші результати,  будьте креативними, успішними, яскравими і цікавими! Мирного неба над головою!

Робота логопеда- це не тільки постановка звуків, розвиток фонематичного слуху та корекція звуковимови.

Робота логопеда є необхідною для дітей, які погано розуміють звернене мовлення, зокрема не реагують на прості та складні інструкції, погано розрізняють подібні за звучанням слова, не сприймають у чужому мовленні певних граматичних конструкцій.

Також логопед працює із просодичною стороною мовлення. Якщо у дитини пришвидшений або уповільнений темп мовлення, нерівномірний ритм, дитина дуже тихо і нечітко говорить, не розуміє як інтоновано правильно сказати слова, тоді вам точно потрібен вчитель-логопед.

Мовленнєве дихання відіграє значну роль у плавності мовлення. Для цього потрібно впевнитись який тип дихання і чи правильно дитина робить вдих і видих.

Розвиток артикуляційної моторики відіграє значну роль у гарній вимові. Майже у всіх дітей є труднощі у координованості та рухливості органів артикуляційного апарату. Над цим теж обов’язково працює вчитель-логопед.

На жаль, дітей із труднощами у мовленнєвій сфері стає дедалі більше. Тому кількість запитів на обстеження зростає. У зв’язку з воєнним станом, є багато запитів від батьків дітей з ООП, які змушені були змінити місце проживання. Для таких дітей використовуємо різні методики під час діагностики та корекційно-розвиткових занять. Важливо підключати елементи піскотерапії, арттерапії, логоритміки для кращого бачення потреб таких діток і зняття психологічної напруги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора