A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Проведено моніторингове дослідження

Дата: 15.03.2023 09:59
Кількість переглядів: 115

 14 березня 2023 року провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Біланчук Надія Володимирівна, директор КУ «ІРЦ» Турійської селищної ради Каліщук Тетяна Феодосіївна провели моніторингове дослідження стану проведення корекційно-розвиткових занять педагогічними працівниками для учнів з особливими освітніми потребами, які навчаються в Турійському ліцеї, ОЗ «Турійський ліцей».
 У відвіданих закладах освіти Турійської ТГ створені умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення. Заклади освіти забезпечені пандусами та поручнями, санітарна кімната ОЗ «Турійський ліцей» облаштована поручнями також відповідно до ДБН. Відповідно до Порядку організації інклюзивного навчання командами психолого-педагогічного супроводу для кожного учня розроблено, затверджено та погоджено з батьками  індивідуальну програму розвитку осіб з особливими освітніми потребами, яка забезпечує індивідуалізацію навчання, визначає потребу в адаптації/модифікації навчального матеріалу, у додаткових допоміжних засобах навчання та складається на основі висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку ІРЦ.
 У склад команд психолого-педагогічного супроводу входять представники інклюзивно-ресурсного центру, з якими налагоджена тісна співпраця. Дирекціями закладів освіти забезпечено залучення фахівців із числа працівників закладів освіти або додатково залучених фахівців для надання корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних послуг відповідно до потреб учнів з ООП, з якими укладено цивільно-правові договори, умови оплати праці за проведення психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять та перелік фахівців, які можуть їх проводити у закладах освіти, визначено Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88та змінами до постанови. 
 Корекційно-розвиткові заняття проводяться педагогами, які мають спеціальну освіту. Кожен учень має індивідуальний розклад корекційно-розвиткових занять. Відповідні фахівці забезпечують надання корекційно- розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами шляхом проведення індивідуальних занять. Із огляду на вказане вище, прослідковується позитивна динаміка розвитку та навчальних досягнень учнів з особливими освітніми
потребами.

 Дирекціями закладів освіти облаштовано ресурсні кімнати , що мають відповідний розподіл функціональних зон, призначених для розвитку учнів з особливими освітніми потребами, гармонізації їх психоемоційного стану та
психологічного розвантаження, проведення індивідуальних та групових психолого-педагогічних та корекційно- розвиткових занять, облаштування корекційним обладнанням відповідно до наказу МОН від 23.04.2018 №  414.   
 Дякуємо дирекції, педагогічним працівникам закладів освіти за співпрацю !



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора