A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Фахівці ІРЦ провели онлайн-семінар "Корекційна робота з дітьми із затримкою психічного розвитку"

Дата: 19.11.2020 17:08
Кількість переглядів: 144

18 листопада 2020 року, відповідно до плану роботи, фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області провели онлайн-семінар для корекційних педагогів, асистентів вчителів та вчителів інклюзивних класів  «Корекційна робота з дітьми із затримкою психічного розвитку". Семінар проведився на онлайн-платформі ZOOM.

Практичний психолог ІРЦ Волошина Марія Юріївна розповіла про затримку психічного розвитку, причини виникнення та корекцію. Вона розкрила суть чотирьох основних форм ЗПР, їх особливості та корекційну роботу з дітками відповідно до кожної з поданих форм.

 

Вчитель-дефектолог Коптєва Наталія Миколаївна розповіла про види мовленнєвих порушень у дітей із ЗПР, корекційні методи і прийоми для подолання порушень читання і письма. Вона ознайомила присутніх з  методичною літературою, наочними та дидактичними матеріалами.

 

Практичний психолог Федорченко Лариса Адамівна представила дидактичний матеріал, який використовує під час занять з такими дітьми.

 

Директор  Каліщук Тетяна Феодосіївна розповіла про нормативне забезпечення інклюзивної освіти, про роботу в ІСУО.

Учасники семінару мали змогу отримати відповіді на актуальні запитання та обмінятися думками з приводу наявних проблем у процесі організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора