A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

В приміщенні КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради проведено семінар-практикум з елементами тренінгу для вчителів-логопедів «Зміст корекційної роботи з дітьми з мовленнєвими порушеннями»

Дата: 04.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 110

 В приміщенні комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області проведено семінар-практикум з елементами тренінгу для вчителів-логопедів «Зміст корекційної роботи з дітьми з мовленнєвими порушеннями».

Практичний психолог Черняк Ю.М. провела тренінгову вправу для налагодження позитивного контакту між учасниками семінару.

Вчитель-дефектолог ІРЦ Поліщук С.С. поділилася досвідом роботи з різновидів масажу,видів терапії. Під час надання корекційно-розвиткових послуг дітям з ООП вона використовує пісочну терапію, дихальну гімнастику, су-джок терапію, рефлексотерапію, масаж з шишками. Поліщук С.С. розповіла про використання зондів РАУ та Новікової під час логопедичних занять.

Про моделі змісту корекційної роботи з дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку з мовленнєвими порушеннями, моделі видів арттерапії, які використовуються в корекційній роботі вчителем-логопедом розповіла вчитель-логопед Калішук О.Л. Вона ж і провела майстер-клас  манкотерапії, адже ігри з манкою вдосконалюють зорово-просторове орієнтування, мовленнєві можливості дітей, розвивають фонематичний слух і сприйняття,допомагають засвоїти навички звуко-складового аналізу і синтезу.

Директор Каліщук Т.Ф. розповіла про структуру корекційно-розвиткового заняття, поділилася досвідом роботи щодо комплексного логопедичного обстеження дітей інклюзивного середовища.

Усі присутні могли поділитися один з одним своїми проблемами та отримати взаєморозуміння. Зустріч закінчилася в теплій атмосфері за чашкою ароматної кави. Учасники семінару ставили  запитання,  які їх цікавили, ділилися  своїми враженнями від зустрічі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора