A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Фахівці КУ «ІРЦ» Турійської селищної ради Волинської області продовжують надавати психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП у звичайному режимі з дотриманням протиепідеміологічних заходів

Дата: 13.09.2021 12:26
Кількість переглядів: 130

 

Фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області продовжують  надавати психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами у звичайному режимі з дотриманням протиепідеміологічних заходів. Проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми фахівцями ІРЦ спрямовані на корекцію порушень шляхом розвитку особистості, їх пізнавальної діяльності, емоційно-вольової сфери та мовлення, фізичного розвитку, освітньої діяльності.

Психолого-педагогічні послуги - це комплексна система заходів з організації освітнього процесу та розвитку особи з особливими освітніми потребами, що передбачені індивідуальною програмою розвитку та надаються педагогічними працівниками закладів освіти, реабілітаційних установ системи охорони здоров’я, соціального захисту, фахівцями інклюзивно-ресурсного центру. Корекційно-розвиткові послуги - це комплексна система заходів супроводження особи з особливими освітніми потребами у процесі навчання, що спрямовані на корекцію порушень шляхом розвитку особистості, її пізнавальної діяльності, емоційно-вольової сфери та мовлення.

В ІРЦ отримують такі послуги діти, які мають порушення опорно-рухового апарату (з інтелектом норма і з порушеннями інтелектуального розвитку), тяжкі порушення мовлення, складні порушення розвитку, в тому числі розлади аутистичного спектру, затримку психічного розвитку, порушення інтелектуального розвитку (легкого, помірного, важкого ступенів).

Під час корекційної роботи фахівці використовують різні методи та прийоми:

  • ігри та вправи, спрямовані на розвиток уваги, пам’яті, мислення та мовлення, розвитку моторних функцій, емоційно-вольової регуляції,
  • арт-терапевничні методики: ниткотерапія, драмотерапія, ігротерапія, музикотерапія, пісочна терапія, казкотерапія, кольоротерапія.

Заняття проводяться згідно з письмовими заявами батьків, наказу ІРЦ та розроблених індивідуальних перспективних планів з урахуванням особливих освітніх потреб дітей відповідно до висновків ІРЦ про комплексну оцінку розвитку дитини з ООП.

Проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини  здійснюється  з дотриманням  протиепідеміологічних  вимог, при цьому також проінформовано батьків про можливість дистанційного подання документів для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини через автоматизовану систему роботи інклюзивно-ресурсних центрів (https://ircenter.gov.ua/).

        

За допомогою порталу інклюзивної освіти батьки можуть:

- зареєструватись та входити в систему;

- подати заявку до ІРЦ, не виходячи з дому,

- отримати запрошення на проходження комплексної оцінки (адреса, дата, час);

- зберігати заявку та висновок в електронному вигляді.

Батьки дітей з особливими освітніми потребами (які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць чи візків), з порушенням зору, слуху, інтелектуального розвитку мають змогу привозити дітей з особливими освітніми потребами на корекційно-розвиткові заняття або  на комплексну оцінку розвитку дитини в ІРЦ, скориставшись «Соціальним таксі». Новий вид соціальної послуги запроваджено у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійського району. Послугами такого транспортного засобу батьки дітей з особливими освітніми потребами користуються безкоштовно.

Будемо раді допомогти всім бажаючим, які потребують нашої професійної і кваліфікованої допомоги. З цією метою запрошуємо батьків дітей з особливими освітніми потребами, які не відвідують заклади дошкільної та загальної середньої освіти, звернутися до нас за консультацією: 097-895-74-02.

 Чекаємо на Вас.

Фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області працюють щоденно, крім суботи і неділі, з 8.30 до 16.00. Щовівторка проводимо комплексну оцінку розвитку дитини.

         Наш  е-mailirc_srada@ukr.net,сторінкафейсбук,сайт http://turiysk.irc.org.ua.

Знайти інклюзивно-ресурсний центр, що працює найближче до місця проживання дитини, можна за посиланням:        http://ircenter.gov.ua/.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора