A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

"Інклюзивна" доплата

Дата: 23.02.2021 12:26
Кількість переглядів: 170

Оскільки мова йде про інклюзивну ГПД, то само собою виникає питання про «інклюзивну» доплату.

Пунктом 5 постанови КМУ «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» від 25.08.2004 р. № 1096 (далі — постанова № 1096) передбачено, що за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти встановлюється доплата у граничному розмірі 20 %.

Така доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи у цих класах (групах).

Нагадаємо, що Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963). У вказаному Переліку серед педагогічних працівників зазначений вихователь. Тож вихователь ГПД у ЗСО має право на «інклюзивну» доплату.

А от із асистентом вихователя ГПД ситуація протилежна.

Річ у тім, що в Переліку № 963 серед педагогічних посад зазначені:

• асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням (йдеться про асистента вчителя інклюзивного класу ЗСО);

• асистент вчителя-реабілітолога;

• асистент вихователя дошкільного навчального закладу (тобто асистент вихователя інклюзивної групи закладу дошкільної освіти).

Отже, асистент вихователя інклюзивної ГПД, на відміну від вищезазначених асистентів, не може розраховувати на доплату за роботу в інклюзивних класах (групах), а також на надбавку за вислугу років, за «престижність праці» та інші переваги, які передбачені для педагогічних працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора