A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

В ІРЦ відбувся семінар-практикум для асистентів вчителів інклюзивного навчання

Дата: 26.03.2019 12:16
Кількість переглядів: 214

26 березня 2019 року, відповідно до плану роботи, на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області відбувся семінар-практикум з елементами тренінгу  для асистентів вчителів інклюзивного навчання, вчителів закладів загальної середньої освіти, «Корекційна спрямованість уроку в інклюзивному класі. Роль вчителя та асистента».

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Лисиця  Люба Іванівна, заступник Турійського селищного голови.

Про створення інклюзивного освітнього середовища в закладах загальної середньої освіти, основні напрями роботи  інклюзивно-ресурсного центру розповіла директор  Каліщук Тетяна Феодосіївна.

Присутні педагоги мали можливість подивитись відеорезюме та уроки учасників конкурсу “Вчитель року” в номінації “Вчитель інклюзивного класу”, обговорити критерії оцінювання уроку в інклюзивному класі, роль асистента вчителя та його допомогу і підтримку для вчителя.

Вчитель-дефектолог інклюзивно-ресурсного центру Коптєва Наталія Миколаївна представила розробки уроків та різноманітні ігри і завдання для діток різних нозологій. Найцікавішим виявилось питання про створення дружньої атмосфери у класі. Бажаючі педагоги взяли участь у вправі “Ярлики”, яку провела практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру Волошина Марія Юріївна. Кожен учасник отримав корону з певною характеристикою. У команді вони складали пазли і мали ставитись один до одного відповідно до того, яка у них “корона-ярлик”. Обговорення гри дало можливість зрозуміти учасникам, що у класі має панувати дружня атмосфера і всі діти є рівні.

Завершився семінар колом запитань за чашкою кави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора