A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Консультативно-методична  зустріч за участю директора, фахівців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради

Дата: 09.09.2021 12:15
Кількість переглядів: 120

  8 вересня 2021 року в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» відбулась консультативно-методична  зустріч за участю директора, фахівців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради.

Керівником (директором) ІРЦ Каліщук Т.Ф. надано рекомендації для закладу освіти, визначено умови для ефективного функціонування інклюзивної освіти, ряд проблемних питань, які ще мають бути вирішені спільними зусиллями. 

Під час зустрічі педагогам та асистентам було надано поради щодо складання ІПР дітей  з ООП, проведення корекційно-розвиткових занять, облаштування ресурсної кімнати тощо. Фахівець (консультант) ІРЦ (практичний психолог) Волошина Марія Ю. розповіла присутнім щодо правильного ведення документації асистента вчителя.

Основна увага в ході роботи була спрямована на підбір корекційних програм для учнів з ООП. Обговорювались найбільш важливі моменти щодо складання індивідуальних навчальних планів. Фахівець (консультант) ІРЦ (вчитель-реабілітолог) Шавалюк Маріанна В. наголосила на основних моментах щодо складання  індивідуальної програми розвитку, зробивши акцент в документі саме на моніторингу, адаптації та модифікації освітньої програми.

Зустріч відбулась у формі активного діалогу, де присутні могли отримати від фахівців ІРЦ змістовні та вичерпні відповіді на всі запитання.

Дякуємо учасникам за активну участь та запитання, над реалізацією яких ми  працюємо , адже у нас одна мета-це створення якісного інклюзивного простору в закладах освіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора