A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Семінар з елементами тренінгу для батьків

Дата: 26.02.2019 10:32
Кількість переглядів: 273

26 лютого 2019 року, відповідно до плану роботи, на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області відбувся семінар-тренінг для батьків дітей з особливими освітніми потребами “Інклюзивна освіта- рівень свідомості нації” за участі волонтера Корпусу Миру США в Україні  Бенджаміна Холди та представників місцевих органів влади.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Турійський селищний голова Безсмертний Олексій Миколайович, висловивши підримку місцевої влади сім’ям дітей з особливими освітніми потребами. Про зміни у нормативній базі і етапи проведення комплексної оцінки інформувала присутніх батьків директор ІРЦ Каліщук Тетяна Феодосіївна.  Практичний  психолог даного закладу Волошина Марія Юріївна розповіла   про роботу інклюзивно-ресурсного центру та проведення корекційно-розвиткових занять.  

Присутні батьки взяли участь у цікавих тестах та анкетуванні, рольовій грі “Не кричіть на дитину”. Тренінгова вправа допомогла батькам зрозуміти, що відчуває дитина, коли на неї кричать. Цікавим і насиченим був виступ Бенджаміна, який розповів про включення у суспільство осіб з особливими освітніми потребами в різних сферах життя, діяльність центру реабілітації дорослих з особливими потребами, їх працевлаштування в штаті Огайо.

Бен спонукав до пошуку ефективних шляхів розв’язання поставлених проблем завдяки об’єднанню в роботі різних спеціалістів, представників влади, батьків. Багато думок було висловлено з приводу того, як організувати зустрічі для особливих діток та їх сімей, у якій формі, як залучити волонтерів і забезпечити транспортом.

Цікава бесіда на закінчення плавно перейшла у коло спілкування навколо столу зі смаколиками, який був організований Турійською селищною радою, завдяки підтримки пекарні «Хлібний край», магазину «Зодіак».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора