A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" Турійської селищної ради Волинської області

Комунальна установа «Інклюзивно - ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області співпрацює із закладами освіти Турійської та Луківської громад

Дата: 13.01.2022 09:47
Кількість переглядів: 194

Відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України 957 від 15.09.2021 року, для забезпечення рівного доступу до якісної освіти у закладах освіти громад з 01.01.2022 року почали впроваджувати рівні підтримки відповідно до індивідуальних потреб та можливостей дітей з особливими освітніми потребами.  Вказані дії спрямовані на:

-надання освітніх послуг з урахуванням індивідуальних потреб дитини;

- командне визначення освітньої траєкторії;

- тісну взаємодію з фахівцями ІРЦ;

- оцінку реальних потреб дитини під час навчального процесу.

Комунальна установа  «Інклюзивно - ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області співпрацює із закладами освіти Турійської  та Луківської громад. З метою встановлення необхідного рівня підтримки дітям, відбулися спільні засідання фахівців ІРЦ та  команд супроводу дітей  з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти та виховуються у інклюзивних групах закладів дошкільної освіти.

Станом на 13.01.2022 року директором ІРЦ Каліщук Т.Ф., фахівцями Волошиною М.Ю.. Черняк Ю.М., Шавалюк М.В., Касьян В.П., Калішук О.Л. відвідано 3 заклади освіти:

11.01.2022 року-Турійський ліцей, ОЗ «Турійський ліцей»;

12.01.2022 року- Турійський ліцей, ОЗ «Турійський ліцей», ОЗ «Купичівський ліцей».

Дирекція  закладів освіти поділилася успішними результатами своєї відкритості до організації інклюзивного навчання.

Фахівці ІРЦ  розповіли педагогам та  батькам  дітей з особливими освітніми потребами про рівні підтримки,  важливість корекційно-розвиткової роботи.

Варто зазначити, що спільними зусиллями були напрацьовані певні напрямки роботи, узгоджені та вирішенні актуальні питання, бо коли працює Команда супроводу, однозначно успіх прийде.

Співпраця продовжується!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора